Hoe maak je een ballonnenpilaar?

ballonnenpilaar
Een ballonnenpilaar is naast de ballonnenboog een van de veel geziene versieringen die van ballonnen gemaakt worden. Maar hoe maak je die pilaren toch? En is het moeilijk? Het antwoord vind je in dit artikel. En om het al een beetje te verklappen; Nee, het is niet moeilijk om een ballonnenpilaar te maken. Je moet alleen even weten hoe.

Wat heb je nodig voor een ballonnenpilaar?

Allereerst moet je de benodigdheden in huis halen. Wat heb je allemaal nodig:
 • 32 latex ballonnen, bijvoorbeeld 16 van de ene kleur en 16 van een andere kleur
 • Een voet, dit kan zoiets zijn als een zware tegel of een parasolvoet
 • Een lange stok, bijvoorbeeld van PVC buis of een ronde houten stok.
 • Lint
 • Kartonnen doos.
 • Eventueel een ballonnenpomp, je kunt natuurlijk ook gewoon zelf de ballonnen opblazen.

De voorbereiding

Om zo snel mogelijk klaar te zijn is het verstandig de ballonnen alvast klaar te maken voorafgaande aan het opbouwen van de pilaar. Pak allereerst de kartonnen doos. Snij uit de doos ongeveer een ronde van 18-20cm. Vervolgens kun je de ballonnen opblazen en gebruik je de ronde als mal om de ballonnen te passen. Zo zorg je er voor dat alle ballonnen ongeveer dezelfde grootte hebben. Is de ballon iets te groot om door de ronde te krijgen? Laat dan wat lucht uit de ballon lopen. Knoop vervolgens twee ballonnen van dezelfde kleur aan elkaar. Doe dit vervolgens ook voor de contrasterende kleur. Vervolgens draai je de knoopjes van de twee ballonnensetjes om elkaar heen. Dit herhaal je totdat je 8 setjes hebt van 4 ballonnen.

Het fundament van de ballonnenpilaar

Je kunt nu gaan beginnen aan het klaarmaken van het fundament. De vorige stap met het voorbereiden was al hartstikke simpel, maar deze stap is nog makkelijker. Het enige dat je hoeft te doen is het bevestigen van de stok aan de voet. Bij een parasolvoet en een parasolstok is dit het makkelijkst. Wat je natuurlijk ook kan doen is een tegel gebruiken. In deze tegel boor je een gat ter grootte van een PVC buisje. Steek de PVC buis in het het gat en je hebt je fundament.

Beginnen met opbouwen

Nu het fundament staat en de ballonnen zijn opgeblazen, kun je starten met opbouwen. Begin met de eerste vier ballonnen, duw deze zo om de paal dat de ballonnenknoop tegen de paal aan zit. Als het goed is krullen de ballonnen mooi rond de paal. Maak vervolgens een lintje vast aan de paal en de knoop. Vervolgens kun je de overige ballonnen op de eerste vier plaatsen op dezelfde manier als dat je de eerste hebt gedaan. Houd rekening met een patroon indien je werkt met meerdere kleurtjes. Draai het lint elke keer een om de knopen. Dit houdt de ballonnen op z’n plaats wanneer het waait. Bij de bovenste vier ballonnen leg je echter wel weer een knoopje tussen de paal en de ballonnen. Het restant van het lint kun je afknippen. Jaja, het is echt waar, de ballonnenpilaar is nu al klaar!

Variaties op de ballonnenpilaar

Wil je de ballonnenpilaar helemaal afmaken? Plaats er dan een grote ballon op. Deze hebben wij in meerdere kleuren beschikbaar. Bekijk het nu in onze webshop!

Ballonnenpilaar pakket

Heb je geen zin om alle materialen bij elkaar te gaan zoeken? Maak dan gebruik van het ballonpilaar pakket. Alleen nog ballonnen erbij en je bent compleet. De goedkoopste 12 inch ballonnen van topkwaliteit vind je nergens goedkoper als bij ons.
Aanbieding!

Ballonnen Accessoires

Ballonpilaar met voet

Oorspronkelijke prijs was: €10.49.Huidige prijs is: €8.79.

12 reacties op “Hoe maak je een ballonnenpilaar?

 1. AH Jansen zegt:

  Wat kost het als jullie voor ons 2 pilaren maken met gouden en witte ballonnen?
  Hoogte rond de 2 meter…

  Wordt dit ook bezorgd?
  Totale kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *