Helium

Helium is een edelgas, net als onder anderen neon, argon, krypton, xenon en radon. Wij kennen dit als gas voor ballonnen. Door de werking van de helium in een ballon stijgt de ballon en krijg je een mooi zwevend effect. Helium is lichter dan lucht. Dit verklaart het stijgende effect. Veel mensen zullen denken dat helium een giftig gas is en daarnaast erg brandbaar. Het tegendeel is waar. Helium is een niet brandbaar en niet giftig gas.

Het gebruik van helium

Zoals aangegeven is het een ballongas, echter er zijn ook veel andere gebruiksvormen. Zo zul je wel eens een filmpje hebben gezien van iemand met een smurfenstemmetje. Dit is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door helium. Het gas dat mensen inademen is vele malen lichter en sneller als gewone zuurstof. Door dit snelle voortbewegen vervormt de stem en ontstaat het smurfenstemmetje.
Een veel serieuzere gebruiksvorm van dit gas is de werking als koelelement. Het wordt gebruikt als koelelement voor magneten in MRI-Scan apparatuur en daarnaast vele andere medische apparatuur.

Waar komt dit gas vandaan?

Helium wordt gewonnen uit de aardkorst. Vooral bergachtige gebieden, zoals bijvoorbeeld de Rocky Mountains staan bekend als plekken waar dit gas goed gewonnen kan worden. Wanneer er in de aardkost sprake is van radio-actief verval, zorgt dit voor het vrijlaten van de alpha deeltjes, wat er voor zorgt dat de helium vrij komt. Elementen raken in verval door instabiliteit en juist het loslaten van die alpha deeltjes worden de elementen weer stabieler. Deze werking zorgt voor het vrijlaten van helium. Doordat de voorraad helium uit de aardkorst komt is deze niet oneindig. Het is dus een schaarstegoed.

Waar koop je helium?

Dit ballon gas kopen is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Waar je voorheen vooral grote cilinders kon huren of langs kon gaan bij de lokale feestwinkel om daar ballonnen te laten vullen met helium, kun je nu de helium gewoon via het internet bestellen. Webwinkels op het internet bieden deze voor hele reële prijzen aan en je bent zo een stuk goedkoper uit als vroeger. Het kopen is daarom nu een fluitje van een cent. Je hebt het vaak de volgende dag al in huis.

De opkomst van de thuisgebruik cilinder

Vroeger zat je vast aan helium van een lokale feestwinkel. Je betaalde flink geld voor het opblazen van een aantal ballonnen en je moest dit natuurlijk allemaal al van te voren regelen. Bij grote ballonversieringen was je vast zelf niet in staat om de ballonnen te vervoeren. Zo kwamen er ook nog eens bezorgkosten bovenop. En de tijd die het allemaal in beslag nam ging ook nog eens af van de zweefduur.
Dat is nu voorbij! Met een simpel te gebruiken thuisgebruik tank, vul je zelf tot wel 50 ballonnen van 23 centimeter op. Geen verlies meer van het aantal zweefuren, geen hoge bezorgkosten, maar wel veel ballonnenplezier. De tank is zo gemaakt dat een ieder deze kan gebruiken. En wanneer de tank op is, kun je deze gewoon bij het grof vuil zetten.
Bekijk hieronder welke tankjes er zijn. Wij bieden altijd de beste prijs die er online te vinden is.

Tanks voor thuisgebruik

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €32.95.Huidige prijs is: €22.50.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €44.95.Huidige prijs is: €33.50.