Hoe maak je een ballonnenboog?

ballonnenboog
Een ballonnenboog, misschien wel een van de leukste dingen om van ballonnen te maken. Het effect van een dergelijke boog is vaak enorm en het maken ervan is, ondanks het vele werk, toch ook heel leuk. Deze eyecatcher geeft direct aan waar het feest is en dat is natuurlijk wat je wilt. Bogen als deze zijn natuurlijk in alle soorten en maten te maken. Belangrijk is dat je bijvoorbeeld rekening houdt met de minimale hoogte zodat iemand er gemakkelijk onder door kan lopen. En het is vanzelfsprekend ook belangrijk, dat indien de ballonnenboog geplaatst wordt voor een deur, dat je de deur vrij maakt onder de boog. Dit kan betekenen dat je de boog maakt voor 1 deur ofwel voor 2 deuren.

De benodigdheden van een ballonnenboog

Allereerste zullen we uitleggen wat de benodigdheden zijn voor een goede ballonnenboog. Hiermee kan je zelf dan dus aan de slag gaan.
  • Ballonnen, wij adviseren de 12 inch ballonnen van ongeveer 30 centimeter. In metallic kleur voor nog een mooier effect.
  • Twee zware voeten, bijvoorbeeld parasolvoeten gevuld met water.
  • Twee staanders, indien je hier over beschikt kun je ook gebruik maken van twee parasolstokken.
  • Pvc buizen, hiermee kun je de verbinding gaan maken tussen de twee staanders.
  • Pvc bochtstukken.
  • Kartonnen doos
  • Ballonnenpomp, aangezien je nogal wat ballonnen op moet pompen.
  • Lint

Waar rekening mee te houden voor een ballonnenboog?

Alvorens je een ballonnenboog gaat maken is het belangrijk om eerst te gaan bepalen waar je de ballonnenboog gaat plaatsen. Een ballonnenboog die buiten in de zon geplaatst, heeft de kortste levensduur. Indien je de boog buiten plaatst is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de wind. Voor indoor gebruik zal de ballonboog langer meegaan. Toch blijft het aan te raden de ballonnenboog zo laat mogelijk te plaatsen. Hierdoor heb je er het langst plezier van.

Stappenplan voor een ballonnenboog

Stap 1: Plaats de voeten op de juiste afstand van elkaar. Houdt eventueel rekening met deuren e.d. Stap 2: Doe de staanders in de voeten. Stap 3: Blaas twee ballonnen op en knoop deze aan elkaar. Doe dit twee keer. Stap 4: Je hebt nu vier ballonnen verdeeld per 2. Voeg de ballonnen samen en draai de ballonnenknopen rond elkaar. Zo zitten de ballonnen nu met z’n vieren aan elkaar. Stap 5: Duw de ballonnen rond de linkerstaander. Knoop aan de eerste ballonnen een lint vast. Stap 6: Je kunt nu de linkerstaander verder opbouwen. Draai bij elke vier ballonnen het lint rond de ballonnenknopen. Zo bescherm je dat de ballonnen door wind losraken van de boog. Stap 7: Plaats nu de Pvc buizen in de staanders en koppel deze zodat er zich een boog vormt. Bij de bouwmarkt zijn deze koppelstukken eenvoudig te verkrijgen. Stap 8: Je kunt nu de boog helemaal rondom vullen met de ballonnen. Hou er rekening mee dat wanneer je een patroon wilt vormen dat je de ballonnen per vier steeds één slag draait. Bij een patroon moet je altijd van links naar rechts of van rechts naar links blijven werken. Je kunt niet eerst beide staanders vullen. Stap 9: De boog is nu klaar. Genieten maar!

Toch liever een ballonnenboog bestellen?

Wanneer je na het lezen van dit verhaal denkt “pfff dat is me nogal wat”, dan kunnen wij de ballonnenboog ook gewoon voor u komen bezorgen. Zo kunt u zich bezighouden met de organisatie van het feestje, evenement of opening van de winkel. Meer informatie over een ballonnenboog bestellen  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *